Kiállok érted
Bohócok a Láthatáron
Színház

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény cigánylány, akit Marlenkának hívtak. A szája piros volt, mint az alma héja, a haja meg a szeme pedig fekete, mint az almamag. Marlenka hamar megárvult, pedig nagyon vágyott a szeretetre, nagyon szegény volt, pedig nagyon vágyott a gazdagságra. De bárhová is ment, bármit is csinált, folyton útjába került az ördög... Egy napon aztán, amikor már nem várt semmi jót az élettől, beállított hozzá a herceg táltos paripán. A mese itt kezdődhetne csak igazán, de ehelyett véget ér, sőt, talán soha el sem kezdődött.

Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél - és talán ad némi reményt.

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.

Szereplők: Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Jaskó Bálint, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina, Varjú Nándor
Dramaturg: Bíró Bence
A dramaturg munkatársa: Bódi Zsófia
Rendező: Romankovics Eda
Produkciós asszisztens: Lippai Krisztina

A Kiállok érted - komplex társadalom-érzékenyítő és preventív pilot program a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában indulhatott el 2015-ben a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével