A Szövetség tagja lehet természetes vagy jogi személy, amennyiben az alábbi kritériumoknak megfelel:

- rendszeresen és/vagy hivatásszerűen folytat előadó-művészeti vagy előadó-művészethez köthető tevékenységet,

- tevékenységének lényeges eleme a kísérletezés, az innováció, a művészetpedagógia és a szociális elkötelezettség.

A tagfelvételről az elnökség dönt, a döntést a FESZ közgyűlése erősíti meg.

  • Összes
  • Színház
  • Tánc
  • Színházi nevelés
  • Egyéni
  • Ernyőszervezet
  • Befogadóhely
  • Produkciós ház

Ágens Társulat Közhasznú Egyesület

Színház

Artman Egyesület

Tánc

Missziónk: „Közös ALKOTÓI TÉR létrehozása – a TÁNC és a terápia eszközeivel – ÉRTÉKEINK és sérüléseink mentén – az ELFOGADÓBB társadalomért.”

ARTUS Kortárs Művészeti Stúdió

Tánc

Az Artus alkotó műhely, egyaránt jelenti a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületből kialakított stúdiót, az itt alkotó 30 művész interdiszciplináris kollektíváját, valamint az Egyesületet, mely mindehhez az infrastrukturális hátteret adja.

Bakk Ágnes

Egyéni

Barda Beáta

Egyéni

Bodor Johanna

Egyéni

Bohócok a Láthatáron

Színház

A Bohócok a Láthatáron Csoport célja, hogy kulturális és művészeti tevékenységeivel gazdagítsa Magyarország marginalizálódott csoportjainak kulturális és közösségi életét és segítse egy szolidárisabb társadalom kialakulását.

Dumaszínház

Színház

ESZME

Ernyőszervezet

tagok TÁRSULATOK Bábakalács Bábszínház (művészeti vezető: Szluka Judit) ESZME Bábszínház (művészeti vezető: Markó Róbert) Fitos Dezső Társulat (művészeti vezető: Fitos Dezső és Kocsis Enikő) Kamilla bohóc (művészeti vezető: Vági Zsuzsa) Maszkaron Társulat (művészeti vezető: Szenteczki Zita) Tatay Színház (művészeti vezető: Tatai Zsolt)

Figurina Bábszínház

Színház

A Figurinát 1983-ban alapította Siklósi Gábor és Fers Klára. Negyven év után ez volt Magyarországon az első magánbábszínház. Ma már állandó tagnak tekinthető Siklósi Eszter és Fenyvesi Attila is.

Forte Társulat

Színház

„Dolgozunk és keresünk. Anyagokat próbálunk megfogni és összegyúrni, és bizony sok esetben kifejezetten a komplexitás megteremtésére törekszünk. Máskor meg épp ellenkezőleg: eldobálunk kifejezőeszközöket, és inkább az egyszerűség felé megyünk. A tánc, a szöveg, zene és képzőművészet egysége természetes a modern színházban. Ezt nevezik kortárs színháznak. A tánc maga is képzőművészet.” (Horváth Csaba)

FÜGE Egyesület

Befogadóhely

A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) 2006-ban alakult hivatalosan is bejegyzett szervezetként, elsősorban kulturális, művészeti, azon belül színházi és összművészeti projektek megvalósítására, azok intézményi hátterének biztosítására.

Garabonciás Színtársulat

Színház

2008 júliusában hivatalosan is létrejött egyesületünk tevékenysége kétirányú, egyrészt színházi előadások, másrész TIE foglalkozások létrehozása.

HODWORKS

Tánc

Holdvilág Kamaraszínház

Színház

Import Impro Egyesület

Színház

Jászay Tamás

Egyéni

Jelenlét Színház

Színház

Juhász Kata Társulata

Tánc

Juhász Kata koreográfus - táncművész 2006-ban alapította társulatát, amellyel rendszeresen jelenik meg elsősorban Budapesten illetve Európa különböző fesztiváljain.

K.V. Társulat

Színház

A KV Társulat 2007 óta működik. Alapítói és művészeti vezetői – Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina színésznők – hosszú éveken át a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszottak, ott – egész pontosan közös öltözőjükben, a női egyesben – fogalmazódott meg bennük egy önálló társulat létrehozásának terve.

Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület

Ernyőszervezet

2006 elején kezdtük meg működésünket egy civil csoportban, melynek fő célja, hogy tevékenységével és szolgáltatásaival a kultúrát újszerű módon közvetítse. Célunk, hogy különböző kulturális területeket és művészeti ágakat ötvözzünk és az ebből létrejövő alkotásokat szokatlan helyszíneken és kontextusban mutassuk be.

Káva Kulturális Műhely Egyesület

Színházi nevelés

Budapest első, a régió egyik legjelentősebb színházi nevelési társulata. Résztvevő színházi előadások fiataloknak és felnőtteknek, képzések, kutatások, könyvkiadás.

Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Színházi nevelés

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésünk olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon, a drámapedagógia eszköztárát is használva vetnek fel olyan társadalmi és erkölcsi kérdéseket, melyek életkortól függetlenül mindenki számára érdekesek.

Kompánia Színházi Társulat

Színház

A Kompánia Színházi Társulat 2001 óta működő független műhely, mely a közép-kelet európai identitást és a több ezer éves dél-kelet ázsiai színházi hagyományokat ötvözi a nyugati kortárs színházi formákkal.

Kováts Kriszta

Egyéni

Lőrinc Katalin

Színház

Manna Egyesület

Produkciós ház

A Manna Kulturális Egyesület egy közhasznú, non-profit civil szervezet, mely gazdasági és jogi képviseletet biztosít, vállal mecénás-keresést, pályázatírást és szaktanácsadást színházi alkotócsoportoknak, független színházi társulatoknak, alkotóknak.

Manna Produkció Nonprofit Kft.

Színház

MASZK Egyesület

Befogadóhely

Mentőcsónak

Színházi nevelés

Molnár Ildikó

Egyéni

Momentán Társulat

Színház

A Momentán egy 9 fiatalból álló kreatív csapat, az interaktív improvizációs színház magyarországi meghonosítója.

MU Színház

Befogadóhely

BEFOGADÓ – KÖZÖSSÉGI – UNDERGROUND A MU Színház 1992 óta működik a főváros XI. kerületében.

Műhely Alapítvány

Produkciós ház

Nézőművészeti Kft

Színház

Gyulay Eszter, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László, Kovács Krisztián

Nyitott Kör

Színházi nevelés

Játék-Színház-Nevelés Küldetésünk, hogy a színházi nevelés segítségével, valamint közösségek és kompetenciák fejlesztése által új nézőpontokat nyissunk meg elsősorban a fiatalok számára, hogy önmagukkal, a környezetükkel és a társadalommal dinamikus egyensúlyban lévő emberekké váljanak.

offline:ontheater

Színház

Keresünk, kísérletezünk, építünk. Célunk, hogy saját tervezésű gépekkel, furcsa konstrukciókkal, különleges díszletekkel és performansz elemekkel alakítsuk ki saját színházi nyelvezetünket.

Ördögkatlan Fesztivál

Befogadóhely

„… az igazi élmény és bizonyosság 2011. augusztusában ért, amikor először látogattam a fesztiválra, és öt napon át megtapasztalhattam, hogy ennyi idő és tapasztalat után is rá tudok csodálkozni az emberekre: hogy a minőség, a sokszínűség, a kíváncsiság és mindenekelőtt az egyszerűség és a szeretet ebben az oly nehéz és sokszor embertelennek tűnő 21. században is boldog közösségeket tud létrehozni.” (Törőcsik Mari)

PanoDráma

Színház

Pataky Klári Társulat

Tánc

Pintér Béla És Társulata

Színház

A társulat vezetője, a pályáját színészként kezdő Pintér Béla 17 év alatt 21 darabot írt és rendezett.A társulat összetétele sokat változott az évek során, de minden repertoáron lévő produkcióteredeti formájában, eredeti szereposztásban játszunk a mai napig.

Proics Lilla

Egyéni

Proton Színház

Színház

A 2009-ben Mundruczó Kornél, film- és színházrendező és Büki Dóra, színházi producer alapította PROTON SZÍNHÁZ egy a rendező független előadási köré szerveződő virtuális társulat.

Regős János József

Egyéni

RÉV Színházi és Nevelési Társulat

Színházi nevelés

A RÉV Színházi és Nevelési Társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem részesülnek ebből az élményből szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

RS9 Színház

Színház

Az RS9 Színház 1990 óta, a város szívében, a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában várja a kamaradarabok kedvelőit, 2013-tól két 70 férőhelyes előadótérrel.

Scallabouche Társulat

Színház

Célunk olyan színházi előadásokat létrehozni, amely a való élet örömeit és veszélyeit idézi meg a színpadon, legyen ez bármily felkavaró mind a színész, mind a közönség számára.

SÍN Kulturális Központ

Produkciós ház

Célkitűzésével összhangban a SÍN Kulturális Központ folyamatosan törekszik arra, hogy a művészekkel együttműködve színvonalas produkciókat hozzon létre.

Spinoza Ház

Színház

StereoAKT

Színház

Hitünk szerint a színház esemény, a néző résztvevő, az esemény lényege pedig a résztvevő valóságának és az alkotó fantáziavilágának találkozása.

Stúdió K Színház

Színház

A Stúdió K elnevezés az állandó változásra és változtatásra utal, a folytonos képzésre, kreativitásra, a közösségben kísérletező, kapcsolat-építő, különleges konfliktusokat kíméletlenül kereső, kíváncsian kutató kritikai műhelyre.

SzínMűHely Alapítvány

Színház

Az SzínMűHely Alapítvány 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a hazai közélet figyelmét felhívja a kortárs dráma(írás) lehetőségeire és az új, progresszív színházi törekvésekre. Célja ezen törekvések kibontakozását elősegíteni szakmai projektek valamint hazai, regionális és európai programok, rendezvények szervezésével és támogatásával.

Táp Színház

Színház

A TÁP Színház új lendülettel felejti el a jövőt és csap bele a jelenbe. Mi mást is tehetne?

Trainingspot Társulat

Színházi nevelés

Vági Zsuzsa

Egyéni