19 Nagykövet támogatja a FESZ Segélyalap adománygyűjtő kampányát
2021. 01. 09.

2021. január 11-22. között a FESZ Segélyalap adománygyűjti kampányához 19 nagykövet egyéni kampánnyal segíti elő, hogy minimum 2 millió forint összegyűljön a Segélyalap januári gyűjtésén.

Az adománygyűjtés célja, hogy a segélyalapból áthidaló szociális támogatást tudjunk nyújtani a független színházi területen dolgozó, a színházak novemberi bezárása óta munka nélkül maradt kollégáknak.

2020. november 11-től a hatályos kormányrendeletre tekintettel a színházak és más kulturális rendezvényhelyszínek zárva tartanak. . A kulturális intézmények bezárása a teljes előadó-művészeti területen azonnali bevételkiesést jelentett: ha nincsenek előadások, elmaradnak a próbák és leállnak a projektek. A járvány második hulláma függetlenek számára a tavaszihoz hasonló helyzetet teremt, de már tartalékok nélkül. A digitális átállást és az előadások streamelését nem tudják megoldani a saját hellyel nem rendelkező független társulatok. Bevétel nélkül maradt számos kolléga, aki szabadúszóként dolgozik a színházi területen.

A Segélyalaphoz nemcsak a független területen tevékenykedő előadóművészek, alkotók fordulhatnak, segíteni igyekszünk a háttérsazkmák dolgozóinak: technikusoknak, kellékeseknek, díszítőknek, öltöztetőknek, dramaturgoknak, és minden színházi szakmában dolgozónak, mert nélkülük nincs színház